Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Elektrisch koken

Sinds 2016 werken we aan het verduurzamen van onze woningen. Dat doen we door onze woningen te isoleren. Daar waar het kan leggen we zonnepanelen op daken van onze huurwoningen.

Alle woningen CO2-neutraal in 2050
Inmiddels hebben ongeveer 1.100 van onze woningen zonnepanelen. De komende vier jaar zullen we op meer woningen zonnepanelen gaan leggen. In 2050 willen we zelfs dat al onze woningen CO2-neutraal zijn.

Koken zonder gasaansluiting
We willen huurders ook stimuleren om elektrisch te gaan koken. In onze nieuwbouwwoningen leggen we zelfs geen gasaansluiting meer aan. Wilt u ook van koken op gas over naar elektrisch koken? Dan zijn daarvoor twee mogelijkheden. Dat kan bij Onderhoud naar Wens als we uw keuken vervangen, maar ook op uw eigen verzoek.

VechtHorst betaalt een 2-fasen aansluiting in uw meterkast
Wilt u elektrisch gaan koken? Dan heeft u een kookgroep nodig in uw meterkast. Een kookgroep is een aparte elektrische aansluiting vanuit de meterkast naar de keukeninrichting. De aanleg van een 1-fase aansluiting (tot 3.600 Watt) of een 2-fasen-aansluting (tot 7.600 Watt) komt voor onze rekening.

Krijgt u een kookgroep? Koop dan eerst een kookplaat
Gaat u elektrisch koken? Dan halen we de gasaansluiting in uw keuken weg. Het is belangrijk dat u eerst een kookplaat koopt, voordat u een kookgroep krijgt. We halen namelijk de gasaansluiting meteen weg op het moment dat de installateur een kookgroep aanlegt. Dat doen we zodat de installateur niet voor een tweede keer hoeft te komen.

Wilt u om een bepaalde reden in de toekomst toch weer op gas koken?
Dan moet u hiervoor een ZAV-aanvraag doen. De afkorting ZAV staat voor: Zelf Aangebrachte Voorziening. De kosten voor de aanleg van deze gasaansluiting zijn dan voor uzelf. Een erkend installateur moet de werkzaamheden uitvoeren. Meer informatie over de ZAV-aanvraag vindt u op de pagina Klussen in mijn woning.

Wilt u elektrisch gaan koken?
U kunt direct een kookgroep aanvragen via het formulier 'Elektrisch koken aanvragen'. U vindt het formulier via de knop hieronder. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Frank Dozeman. Hij is van maandag tot en met donderdag van bereikbaar op telefoonnummer (0529) 43 88 66.