Woongebouw Gerner Marke Dalfsen

Op donderdagmiddag 7 juni 2012 heeft woonstichting VechtHorst het appartementencomplex De Ronde Marke feestelijk geopend. Om 14.00 uur werd door Willem Muijlwijk het startsein gegeven voor de opening.

 

Als eerste werd de vlag gehesen. Deze eer viel de heer Bouwers toe – bewoner van het appartementencomplex.

 

Hoewel het in de volksmond misschien altijd wel de woontoren zal blijven heeft het appartementencomplex de toepasselijke naam "De Ronde Marke" gekregen. De heer Bouwers ontving voor het verzinnen van deze naam een oorkonde.

 

Er werd door wethouder Agricola van de gemeente Dalfsen een lintje geknipt. De naam van het gebouw - bedacht door de heer Bouwers – werd onthuld.

Op vloer van de parkeergarage is een tekening gemaakt waarop de funderingsresten van de oude boerderijen uit de IJzertijd te zien zijn. Het onthullen van dit bord mocht de heer Van der Veen doen. Ook hij is een bewoner van het appartementencomplex.

 

Na al deze formele activiteiten kon er onder het genot van een hapje en een drankje worden nagepraat.

 

Begin 2011 is Van Dijk Bouw uit Hardenberg gestart
aan de Kuipersweg op de Gerner Marke in Dalfsen
met het bouwen van 12 ruime appartementen in een rond gebouw met drie verdiepingen. Onder het gebouw wordt een parkeerkelder gerealiseerd. Eind maart is de "eerste steen" van het gebouw gemetseld door wethouder Agricola van de gemeente Dalfsen. Op 5 juli 2011 werd het hoogste punt bereikt. De ruime appartementen hebben een luxe uitstraling,  zijn alle bereikbaar via een lift, ze zijn voorzien van vloerverwarming en hebben een ligbad in de badkamer. Aan de buitenzijde van het gebouw is een mindervalidenlift geplaatst voor een optimale bereikbaarheid.

Het woongebouw is eind februari 2012 opgeleverd. Inmiddels zijn alle appartementen verhuurd en bewoond. Donderdag 7 juni vindt de officiële opening van het gebouw plaats.
Klik voor een diapresentatie over de vorderingen van de bouw: gemaakt op 28 oktober 2011.


Op 11 november konden toekomstige bewoners van het woongebouw een kijkje nemen in hun appartement. Hieronder enkele foto's van deze kijkmiddag.

Over Dalfsen
Op 1 januari 2001 werden de voormalige gemeenten Dalfsen en Nieuwleusen samengevoegd en was de nieuwe gemeente Dalfsen een feit. Door deze gemeentelijke herindeling ontstond een grote, groene plattelandsgemeente (16.500 hectare) met ruim 26.000 inwoners. Naast de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoonhorst heeft de gemeente een omvangrijk buitengebied met daarin veel buurtschappen. De gemeente Dalfsen is jong èn energiek. Dat blijkt wel uit de talrijke activiteiten die er in de diverse kernen plaatsvinden, het actieve en omvangrijke verenigingsleven, het ruime winkelaanbod in de grootste dorpen en de gevarieerde ondernemingen op de bedrijfsterreinen.
 


Formulier

Naam  
Adres  
Postcode
Plaats  
Telefoon  
Mobiel
E-mail
Opmerking
VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL