Woningruil

Heeft u een geschikte ruilkandidaat gevonden die ook aan de voorwaarden voldoet? Dan gelden onderstaande volgende stappen voor de woningruil.

 • 1

  Lees de voorwaarden voor woningruil

  We stellen een aantal voorwaarden aan woningruil. Lees ze goed door voordat u de aanvraag bij ons inlevert. Er zijn ook administratiekosten verbonden aan de aanvraag.

 • 2

  Inspectie van de woning

  Voldoet de aanvraag aan de voorwaarden? Dan gaat onze opzichter uw woning inspecteren. Hij bekijkt eventuele schade en voorzieningen die u zelf heeft aangebracht. De conclusies van de opzichter komen in een inspectierapport. 

  De ruilkandidaat is bij deze afspraak aanwezig. Hij of zij tekent voor goedkeuring van de woning en eventuele tuin zoals die op dat moment zijn.

 • 3

  Toestemming woningruil

  Gaan wij akkoord met de woningruil? Dan nodigen we u en de ruilkandidaat uit voor ondertekening van de huurovereenkomst. Tijdens die afspraak levert u de sleutel bij ons in. Wij geven dan de sleutel uit aan de ruilkandidaat. De sleutels mogen niet onderling worden uitgewisseld.

  De standen van gas, elektriciteit en water moet u zelf opnemen en doorgeven aan de betreffende instanties.

  De hele procedure duurt minimaal een maand. Zolang de ruilkandidaat de huurovereenkomst nog niet heeft getekend, blijft u als huurder verantwoordelijk voor de woning en de huurbetaling.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden