Ik wil kopen

Ik wil kopen

Een woning kopen

Huren is een goede keuze als u gemak en zekerheid wilt. Maar misschien wilt u liever een woning kopen. Die mogelijkheid is er bij Woonstichting VechtHorst.
Regelmatig bieden wij woningen Te Koop aan. Deze woningen kunt u vinden onder het kopje “aanbod”.

U bent de huidige bewoner
Bent u de bewoner van een woning die te koop is? U wordt hier persoonlijk van op de hoogte gesteld. Als richtprijs voor de koopsom houden wij de WOZ waarde aan.
Bent u geïnteresseerd in het kopen van uw woning? Dan geven wij opdracht aan een onafhankelijke makelaar om de woning te taxeren. De getaxeerde waarde is tevens de koopsom. Dit is een vaste prijs en hierover valt dus niet te onderhandelen. 

U wilt een lege woning kopen
Wanneer een verkoopwoning bij mutatie leeg komt, bieden we deze Te Koop aan in de krant en op onze internetsite. Bent u geïnteresseerd dan kunt u reageren op deze woning. Zijn er meer mensen die de woning willen kopen dan geldt de onderstaande volgorde van toewijzing:

  • Huurders van VechtHorst (huurders met een lage huur gaan voor op huurders met een hogere huurprijs)
  • Ingeschreven woningzoekenden
  • Overige belangstellenden

Op basis van deze volgorde zullen wij contact opnemen met de kandidaat koper om een afspraak voor een bezichtiging in de plannen. De kandidaat koper krijgt na de bezichtiging één week bedenktijd. Als de kandidaat koper besluit de woning te kopen, dan wordt de koopovereenkomst getekend. Het transport dient binnen drie maanden bij de notaris plaats te vinden. 
 

Koopvorm VechtHorst

Reguliere Koop

U koopt de woning tegen 100% van de getaxeerde waarde.
U bent dan ook volledig eigenaar van de woning.

Geen starter meer?

Bent u geen starter op de koopmarkt, maar is uw inkomen en eigen vermogen niet toereikend om een woning van VechtHorst te kopen, neemt u dan contact met ons op.
Wellicht kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verkoopbeleid van VechtHorst en over de diverse koopvormen?
Neem dan contact op met onze medewerker Verkoop.
Het telefoonnummer is 0529 - 43 88 66.

 

VechtHorst op twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL