Ik wil huren: De verhuizing

De verhuizing

VechtHorst helpt u graag bij uw verhuizing. Wanneer u een woning gaat huren bij VechtHorst kunt u de VerhuisHulp lenen. De VerhuisHulp is een boedelbak die op ons hoofdkantoor in Nieuwleusen staat.

Wie mag de VechtHorstverhuishulp huren?
Alle komende of vertrekkende huurders van VechtHorst kunnen van de mogelijkheid gebruik maken om de VechtHorstverhuishulp te huren voor de verhuizing. Om met een aanhanger te mogen rijden moet u in het bezit zijn van een Rijbewijs B of E. Met een rijbewijs B mag u tot maximaal 3500 kg (auto+ aanhanger).

De voorwaarden van het huren van de VechtHorstverhuishulp?
Er zijn een aantal voorwaarden waar de huurders aan moeten voldoen.
De VechtHorstverhuishulp dient schoon en onbeschadigd terug gebracht te worden. Daarom zal een borg van € 50,- gevraagd worden. De huurders van de VechtHorstverhuishulp moeten daarnaast een aansprakelijkheidsverklaring ondertekenen (verklaring dat ze zullen betalen indien de aanhanger een beschadiging heeft opgelopen of indien er een verkeersovertreding heeft plaatsgevonden) en een geldig legitimatiebewijs ter kopiering inleveren. Het is niet toegestaan om de Vechthorstverhuishulp mee naar het buitenland te nemen. Dit in verband met de verzekering.

Reserveren
Huurders kunnen de VechtHorstverhuishulp bij de afdeling woonservice reserveren. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer: 0529 43 88 66. Na reservering kan de VechtHorstverhuishulp op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bij het hoofdkantoor in Nieuwleusen, Raiffeisenstraat 2, opgehaald of teruggebracht worden. De VechtHorstverhuishulp kan maximaal twee werkdagen (+ weekend) aaneengesloten worden gehuurd.

Kosten
Het gebruik van de VechtHorstverhuishulp is gratis. Wel dient er een borg van € 50,- betaald te worden.

Verhuisdozen
Behalve het huren van de VechtHorstverhuishulp stellen wij ook verhuisdozen ter beschikking. Hieronder hebben wij voor u de regels/voorwaarden voor het gebruiken van deze dozen op een rijtje gezet.

Verhuisdozen worden alleen beschikbaar gesteld aan komende of vertrekkende huurders.

  • Er zal een borg van het aantal meegenomen dozen x € 3,00 worden gevraagd die geretourneerd wordt na inlevering van alle hele verhuisdozen.
  • Een verhuisdoos kost € 3,00. Indien een doos kapot is of niet wordt teruggebracht zal dit op de borg in mindering worden gebracht. Na twee maanden ontvangt u de afrekening.
  • Er kunnen maximaal 50 dozen per verhuizing tegelijk worden uitgeleend.
  • De dozen moeten door de huurder zelf worden opgehaald en na gebruik worden geretourneerd.
  • Huurders moeten twee werkdagen van te voren aangeven dat ze dozen willen gebruiken.

Wanneer u de verhuisdozen komt afhalen bij kantoor, ontvangt u van ons een formulier waarop bovengenoemde regels/voorwaarden zijn vermeld. Deze moet voor akkoord worden ondertekend voordat de dozen worden uitgegeven.

Heeft u interesse?
Vraag een van onze medewerkers klantencontact voor meer informatie.

Tips
Tot slot nog enkele tips waar u aan moet denken bij een verhuizing:

  • Controleer of gas, water en licht zijn afgesloten, tenzij deze faciliteiten overgaan op de nieuwe bewoners. Noteer altijd de meterstanden en geef deze door aan de nutsbedrijven.
  • Als u verhuist naar een andere gemeente moet u meer regelen dan wanneer u in dezelfde gemeente blijft wonen.
  • Regel het afsluiten van uw huidige telefoonlijn en het aansluiten van een nieuwe lijn in uw toekomstige huis.
  • Vergeet niet uw adreswijziging door te geven aan de gemeente.
  • Met de Verhuisservice van PostNL regelt u dat u uw post direct op het nieuwe adres ontvangt 
VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL