Ik wil huren: Reageren

Reageren

Reageren op een woning
Wanneer u in ons woningaanbod een woning heeft gezien waar u in geïnteresseerd bent dan kunt u op de woning reageren. U kunt dit doen via het klantportaal.

Reageren via het klantportaal
Onder het kopje "Aanbod" vindt u wekelijks vanaf maandagochtend 10:00 uur de woningen die wij aanbieden. Om te reageren op een woning moet u inloggen met de inloggevens die u heeft ontvangen.

Let op!

Vraag uw inkomensverklaring van de Belastingdienst aan, voordat u reageert op een woning. Heeft u geen inkomensverklaring van de belastingdienst, dan kunnen wij geen afspraak met u maken en kan de woning dus niet aan u worden aangeboden.

Het formulier kunt u aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800-0543. Zorg ervoor dat u uw burgerservicenummer bij de hand heeft. Als u het formulier heeft opgevraagd dan krijgt u het formulier binnen 5 dagen toegestuurd. We accepteren inkomensverklaringen van de voorgaande twee jaren; in 2018 kunt u dus inkomensverklaringen van 2016 en 2017 inleveren. 

Inkomensverklaring nu ook zelf te downloaden

Vanaf heden kunt u de benodigde inkomensverklaring van de Belastingdienst ook zelf downloaden via de site van de Belastingdienst:
Ga naar www.mijnbelastingdienst.nl
Log in met uw Digi-D code
Klik op Inkomstenbelasting
Kies het juiste jaar (voor toewijzingen van woningen in 2018 is de inkomensverklaring van 2016 of 2017 verplicht, 2015 volstaat niet meer)
Klik onder het kopje ‘Mijn inkomen’ op ‘Inkomen ’
Klik op ‘inkomensverklaring afdrukken’
Dit formulier heeft u nodig als u reageert op huurwoningen.

Het inkomen dat op dit formulier staat dient overeen te komen met het inkomen dat u heeft opgegeven bij uw inschrijving.
U kunt dit checken door in te loggen op het online Klantportaal van VechtHorst en bij uw inschrijving te kijken of het juiste inkomen ingevuld staat.

Op basis van het inkomen dat is opgegeven selecteren wij de juiste kandidaat voor de woning. Het is dus erg belangrijk dat deze gegevens up-to-date zijn!
Heeft u vragen over de toewijzing of het opvragen van de inkomensverklaring, dan kunt u contact met ons opnemen.

Let wel: alle mensen die op het nieuwe adres gaan wonen dienen een inkomensverklaring van de belastingdienst in te leveren. Heeft u geen inkomen? Dan krijgt u van de belastingdienst een verklaring vragen waarop staat dat u geen inkomen heeft.
 

Overige formulieren
Naast een inkomensverklaring die u moet inleveren bij een aanbiedingsgesprek zijn:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Uittreksel uit de BRP van de gemeente - met adreshistorie
  • Verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder


Sluitingstermijn
De reactietermijn sluit op maandagochtend om 12.00 uur. Reacties die later dan 12.00 uur binnenkomen worden niet meer verwerkt.

Reageren op meerdere woningen
Wanneer u op meerdere woningen wilt reageren en u heeft een voorkeur voor een bepaalde woning dan kunt u dit aangeven door uw voorkeuren te nummeren. Nummer een is dan uw eerste voorkeur enz.

VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL