Ik wil huren: Weigering

Weigering

VechtHorst gaat ervan uit dat u alleen reageert op woningen waarin u ook daadwerkelijk geïnteresseerd bent. Helaas blijkt uit het verleden dat woningzoekenden ook reageren zonder zich daadwerkelijk in de woning te verdiepen. VechtHorst wordt zo geconfronteerd met veel ongemotiveerde reacties en een groot aantal weigeringen. Het verhuren van een aangeboden woning duurt daarom soms onnodig lang. Daarom heeft VechtHorst een sanctie op het weigeren van een woning ingevoerd.

Per jaar kunt u maximaal twee keer een woning weigeren. Bij de derde weigering verkorten wij uw inschrijfduur met een half jaar. Na deze derde weigering kunt u in dat jaar niet meer reageren.

Wij raden u aan om eerst de locatie en de woning te bekijken voordat u reageert op een woning. Het is echter niet de bedoeling dat u aanbelt en in de woning kijkt. De kandidaat die geselecteerd wordt, kan de woning bezichtigen na het intakegesprek.

Om in te schatten hoe snel u voor een woning in aanmerking komt, kunt u maandelijks de toewijzingsverantwoording bekijken. De toewijzingsverantwoording wordt gepubliceerd in de Dalfser Marksramer en op de website van VechtHorst: www.vechthorst.nl.

Toepassing maatregel
Als u voor de eerste keer binnen een jaar een woning weigert, ontvangt u hier schriftelijk een bevestiging van. Wanneer u voor de tweede keer binnen een jaar een woning weigert, ontvangt u een schriftelijke waarschuwing dat bij de volgende woningweigering een sanctie wordt toegepast. U mag dus twee keer binnen 12 maanden een woning sanctieloos weigeren. Weigert u binnen dezelfde 12 maanden voor de derde keer een woning dan wordt uw inschrijfduur een half jaar verkort en kunt u in dat jaar niet meer op een woning reageren.

VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL