VechtHorst: Werkgebied > Gemeente Dalfsen > Oudleusen

Oudleusen

Oudleusen ligt aan de noordoostkant van de gemeente Dalfsen. Het dorp ligt aan de Hessenweg (N340), een oude handelsroute.
 

Dit gebied trekt toeristen en nabij Oudleusen vindt men dan ook enkele campings. Voor grotere voorzieningen is men afhankelijk van het nabij gelegen Dalfsen en Nieuwleusen maar voor een klein dorp zijn er veel voorzieningen. Denk hierbij aan een winkel,basisschool, peuterspeelzaal, bibliotheek en een modern ontmoetingscentrum met sportfaciliteiten. Sporten kan men trouwens ook op de Jeu de Boules-baan of in de pannakooi. Een groot evenement is de jaarlijkse feestweek in augustus/september. De Oranjevereniging organiseert dan onder meer een optocht en een aantal andere activiteiten. Er wonen ongeveer 500 mensen en VechtHorst heeft er 39 huurwoningen. Dit gaat om eengezinswoningen, kleine grondgebonden woningen en appartementen die ondermeer voor senioren geschikt zijn.


Om te voldoen aan de vraag naar betaalbare koopwoningen staan verscheidene eengezinswoningen te koop. Om wel het aantal eengezinswoningen op peil te houden heeft VechtHorst de intentie om op termijn 4 tot 6 nieuwe eengezinswoningen
te bouwen. De verwachting is dat in de toekomst het aantal senioren toe zal nemen. We hebben momenteel voldoende aanbod om op die vraag in te kunnen spelen. VechtHorst heeft woningen in de volgende straten:


G.W. Spiegelstraat
Schoolstraat
Wolfkampstraat
Schepersstraat

 

VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL