VechtHorst bezoekt klanten 100 procent elektrisch

 Nadat we in 2016 overgestapt zijn voor klantbezoeken naar volledig elektrische auto’s. Rijdt onze servicemedewerker sinds vorige week ook in een volledige elektrische bus. Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg, maar een elektrische bedrijfsauto van deze omvang is uniek.

De oude blauwwitte VechtHorst-bus was een bekende verschijning in de gemeente Dalfsen en Staphorst. En de bus was aan vervanging toe. Jeroen Bakker, manager Wonen en Vastgoed: “De diesel bus waar onze collega Klaas in reed was oud en op.” “We zijn op zoek gegaan naar nieuwe bus die past binnen onze duurzaamheid doelstellingen, tegen een acceptabele prijs.”

“We kwamen uiteindelijk uit bij het nog onbekende merk Maxus. Deze bus rijdt 100 procent elektrisch. De bus kan worden geladen met (zonne)stroom, via een snellader en na ongeveer 4 jaar is de meerprijs ten opzichte van een diesel of benzine bus terugverdiend. “Daarna is de bus behoorlijk goedkoper dan een traditionele bus en ook de bruikbaarheid is in orde.”

 Jeroen: “De bus heeft een actieradius van ca. 190 km. Daarmee zijn we goed in staat om op één lading meerdere dagen onze werkzaamheden te doen.” Ook zijn er geen concessies gedaan in ruimte, de bus is vergelijkbaar qua formaat met de vorige bus van Klaas. En dat is uniek, de gangbare elektrische modellen zijn een paar maatjes kleiner.”

 De nieuwe bus kreeg afgelopen week de nieuwe VechtHorst-kleuren. Klaas: “Na tien jaar is een nieuwe bus natuurlijk even wennen. Niet meer tanken, de accu in de gaten houden en vooral het opladen is even wennen. Deze bus is een stuk stiller en hij rijdt lekker pittig en zonder dieseluitstoot. En dat is wel mooi”.VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL