Eenmalige huurverlaging 2021 u hoeft niks te doen

Huurders met een sociaal huurcontract en een laag inkomen kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dit geldt niet voor iedereen. Voldoet u wel aan de voorwaarden? Dan hoeft u niks te doen. U krijgt de huurverlaging dan vanzelf. Hieronder kunt u lezen of u in aanmerking komt.

De huurverlaging geldt voor huurders van een sociale huurwoning met een relatief laag inkomen en hoge huur. Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging, hangt af van de huurprijs die u betaalt, uw (gezamenlijke) inkomen en de samenstelling van uw huishouden. In onderstaande tabel ziet u voor welke huishoudens en huurprijzen de verlaging geldt. Klik op de afbeelding voor een vergroting.Komt u in aanmerking? Dan hoeft u zelf niets te doen

U krijgt in het voorjaar van 2021 vanzelf bericht van ons. Wij controleren of u aan alle voorwaarden voldoet. Hiervoor krijgen we gegevens van de Belastingdienst over uw inkomen in 2019. De Belastingdienst geeft ons geen precieze bedragen. We krijgen alleen de informatie of uw inkomen in 2019 hoger of lager dan de toetsingsgrens was.
Hoeveel huurverlaging u precies krijgt, hangt af van de hoogte van uw netto huurprijs.

Krijgt u geen bericht van ons? Dan voldoet u helaas niet aan de voorwaarden

Misschien is uw nettohuur lager dan in de voorwaarden staat. Of misschien voldoet uw (gezamenlijke) inkomen niet volgens de Belastingdienst. U komt dan niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.

Is uw (gezamenlijke) inkomen vanaf 2020 gedaald?

Misschien komt u dan toch in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. U kunt dan de huurverlaging zelf aanvragen. We vertellen u in het voorjaar van 2021 op deze website wat u dan moet doen.

Goed om te weten

  • Is uw nettohuur lager dan € 633,25? Dan komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.
  • We kunnen nog niet zeggen wanneer de eenmalige huurverlaging precies ingaat. De klanten die een voorstel ontvangen, krijgen persoonlijk bericht van de ingangsdatum. Meer informatie geven we in het voorjaar van 2021.

 VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL