Te huur: 44 nieuwbouwwoningen in Dalfsen

Vanaf 12 november bieden we 44 nieuw te bouwen, gasloze huurwoningen in Dalfsen aan, in de wijk Oosterdalfsen. Het gaat om 32 kleine eengezinswoningen en 12 woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen worden in het voorjaar van 2019 opgeleverd. De bouw is inmiddels gestart. De woningen worden aangeboden via De Dalfser Marskramer en onze eigen website, zie Actueel woningaanbod

Meer informatie over deze woningen vindt u in onderstaande brochure. Klik op het plaatje om de brochure te bekijken. We hebben alvast wat vragen en antwoorden voor u op een rij gezet. Deze vindt u onder de brochure.

Kan ik op alle woningen reageren?
Ja, u kunt elke week op alle woningen in ons aanbod reageren.

Ik heb liever een woning die later wordt aangeboden. Is het verstandig om hier op te wachten?
Nee. Als u in aanmerking wilt komen voor een nieuwbouwwoning, dan raden we u aan om vanaf het eerste moment zo veel als mogelijk te reageren. De kans bestaat namelijk dat u bij de laatste aanbieding niet geselecteerd wordt. Als u elke week reageert, dan maakt u meer kans.

Is er een bedenktijd voordat ik mijn woning definitief accepteer?
Ja. Als u de woning definitief krijgt toegewezen, dan heeft u drie dagen bedenktijd.

Mag ik de woning weigeren als ik deze toegewezen krijg?
Ja, u mag de woning weigeren als u deze krijgt toegewezen. U mag maximaal twee keer per kalenderjaar een woning weigeren. Weigert u een derde keer een woning? Dan brengen we een half jaar op uw inschrijfduur in mindering. U kunt in dat jaar ook niet meer reageren.

Ik heb de woning geaccepteerd, maar vanwege onvoorziene omstandigheden moet ik voor de sleuteloverdracht van de woning afzien. Kan dat?
Ja, dat kan. Er zijn wel kosten aan verbonden. Weigert u de woning ná het tekenen van de huurovereenkomst, maar vóór het in ontvangst nemen van de sleutel? Dan bent u ons een maand huur verschuldigd. Als we het huurcontract hebben opgemaakt en u heeft de stukken van ons ontvangen, dan heeft u een maand opzegtermijn als u toch van de woning af wilt zien.

Ik heb gekozen voor een uitbreiding van de keuken en ik wil toch van de woning afzien. Hoe gaat dit?
U kunt nog wel van de woning afzien, maar de extra kosten die u moest betalen voor het uitbreiden van de keuken krijgt u helaas niet terug. Daarnaast heeft u een maand opzegtermijn als het huurcontract is opgemaakt.VechtHorst op twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL