Bouw 44 woningen Oosterdalfsen officieel gestart

Op donderdag 15 november was het zover: de bouw van 44 sociale huurwoningen in Oosterdalfsen ging officieel van start. Directeur-bestuurder Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst legde samen met wethouder Van Leeuwen en directeur Hondeveld van aannemer Vastbouw een betonnen vloerplaat op z’n plek.

“We laten 32 kleine eengezinswoningen bouwen, heel geschikt voor starters”, vertelt Waarsing. “Daarnaast komen er 12 woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond, zodat ook mensen die zorg nodig hebben hier goed kunnen wonen. En wat ik zo mooi vind, is dat onze woningen straks mooi verspreid staan tussen de koopwoningen in deze wijk”, gaat Waarsing verder. “Die diversiteit in de wijk is wat ons betreft belangrijk voor een goede leefbaarheid.” De woningen worden volgend voorjaar opgeleverd. (Update 15/1: reageren op de woningen is niet meer mogelijk.)

Het aantal woningen is een forse opgave voor VechtHorst. Waarsing: “In deze wijk hebben we dit jaar al 27 woningen opgeleverd. Nu bouwen we er nog eens 44. Dat is ook nodig, want we hebben met de gemeente Dalfsen afgesproken dat we tot en met 2020 170 nieuwe woningen gaan bouwen. Daarvan hebben we inmiddels 49 opgeleverd en in 2019 komen daar 92 bij. In 2020 bouwen we dan naar verwachting nog 29 nieuwe woningen.”

Foto: Johan BokmaVechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL