Bouw huurwoningen Westerbouwlanden gestart

Op donderdag 7 maart is de bouw van 25 sociale huurwoningen in de wijk Westerbouwlanden in Nieuwleusen officieel gestart. Wethouder André Schuurman, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en directeur Arjan Berends van bouwbedrijf Salverda plaatsten een betonnen vloerplaat. De woningen zijn de eerste gasloze sociale huurwoningen in Nieuwleusen.

“We laten hier 25 kleine eengezinswoningen bouwen”, vertelt Waarsing. “De woningen zijn bedoeld voor een of twee personen en kleine gezinnen. We verwachten ze in het najaar te kunnen aanbieden. Ik ben blij dat we, aansluitend op de woningen die we al eerder in deze wijk bouwden, ook in dit deel van de wijk weer een mooie gemengde buurt kunnen creëren waar jong en oud zich straks thuis voelen.”

Behoefte aan extra woningen
“Het laatste woonbehoefteonderzoek dat we hebben laten uitvoeren, laat duidelijk zien dat er behoefte is aan sociale huurwoningen”, zegt wethouder Schuurman. “Met de bouw van deze 25 woningen maken we goede stappen om tegemoet te komen aan de woonwensen van onze inwoners.” De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen de gemeente en VechtHorst om tot en met 2020 170 sociale huurwoningen bij te bouwen.

Eerste gasloze sociale huurwoningen in Nieuwleusen
De nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Bovendien zijn de woningen heel duurzaam; ze hebben daardoor lage energie- en onderhoudskosten. Ook krijgen alle woningen zonnepanelen en extra goede isolatie.VechtHorst op Twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL