Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Beweegtuin bij De Olmen in Nieuwleusen officieel geopend

Publicatiedatum: 23-08-2021

Jong en oud in Nieuwleusen heeft er een extra sportmogelijkheid bij om gezond oud te worden: een beweegtuin aan het Oosterveen achter De Olmen. Op deze plek staan zes fitnessapparaten in de buitenlucht. Iedereen mag hier vrijblijvend sporten. Op zaterdag 21 augustus hebben Woonstichting VechtHorst, buurtvereniging De Kerkenhoek en Saam Welzijn de beweegtuin officieel geopend.

De aanleiding voor de aanleg van de beweegtuin was het feit dat VechtHorst De Olmen dertig jaar in haar bezit heeft. VechtHorst wilde dit vieren en inventariseerde bij de bewoners van de Kerkenhoek en Saam Welzijn welke wensen zij hadden. Zo ontstond het idee om een beweegtuin aan te leggen. Mede dankzij lokale sponsoren staan er nu zes fitnessapparaten.

“Sociale ontmoetingsplek”
Op zaterdag 21 juli konden de eerste mensen sporten in de beweegtuin. De apparaten zijn bedoeld voor jong en oud, vertelt Magriet Zandink, ouderenadviseur bij Saam Welzijn. ‘Iedereen kan hier onder begeleiding of in eigen tijd sporten. We bieden gratis proeflessen waarbij mensen instructies krijgen om de apparaten goed te kunnen gebruiken. We hopen dat mensen hier lekker gaan bewegen en dat de tuin tegelijkertijd een sociale ontmoetingsplek wordt.’

“Mentaal fit”
Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst, beaamt dat: “Deze tuin is niet alleen een mooie plek om fysiek fit te blijven. De ontmoetingen en gesprekken met anderen tijdens het sporten kunnen mensen ook helpen om mentaal fit blijven en zich goed te voelen. Wij vinden dat heel belangrijk, zeker nu oudere mensen steeds langer thuis blijven wonen. We zijn blij dat we met deze beweegtuin samen met SAAM Welzijn kunnen bijdragen aan de leefbaarheid in Nieuwleusen.”

Bekijk hieronder een item van Vechtdal TV over de opening.

Deel deze pagina