Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English
Over VechtHorst Nieuws en publicaties Laatste nieuws

Bouw appartementencomplex bij entree Nieuwleusen officieel van start

Leestijd: 2 min

Er komen 22 appartementen op de plek waar een Chinees restaurant stond.

Onlangs tekenden VechtHorst en projectontwikkelaar Junco de overeenkomst voor de bouw van 22 appartementen aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen, op de plek waar een Chinees restaurant stond. Na jaren leegstand kunnen de voorbereidingen voor de bouw nu van start. Naar verwachting zijn de appartementen in de zomer van volgend jaar klaar.

Met het zetten van de handtekening kan de bouw van start gaan. Aannemer Brands Bouw uit Emmen gaat aan de slag om de appartementen te bouwen. De eerste voorbereidingen voor de bouw zijn al voor de zomervakantie te zien.

Meer aanbod voor één- en tweepersoonshuishoudens
“We laten 22 appartementen bouwen voor huishoudens van één of twee personen”, vertelt Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst. “Zes appartementen krijgen één slaapkamer, de andere zestien krijgen twee slaapkamers. We zijn blij dat we straks weer meer woningen beschikbaar hebben voor één- en tweepersoonshuishoudens. We zien dat de vraag naar woonruimte voor deze doelgroep toeneemt. Na de zomer gaan we de woningen aanbieden, via onze website en de Dalfser Marskramer.” De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen VechtHorst en de gemeente Dalfsen om tot en met 2024 180 sociale huurwoningen bij te bouwen in de gemeente Dalfsen.

Nieuwe entree Nieuwleusen
De entree van het dorp werd jarenlang ontsierd door het leegstaande restaurant. Waarsing: “Dat restaurant was al jaren een doorn in het oog. Die kunnen we nu eindelijk aanpakken. Het restaurant is al gesloopt en nu is er plek voor een mooi appartementencomplex. Daarmee kunnen we tweeëntwintig huishoudens een woning aanbieden. Bovendien geven we met het complex de entree van deze kant van Nieuwleusen weer een mooie aanblik.”

Gasloos wonen
De nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Bovendien zijn de woningen heel duurzaam; ze hebben daardoor lage energie- en onderhoudskosten. Ook krijgen alle woningen zonnepanelen, extra goede isolatie en een warmtepomp met vloerverwarming.