Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Buurtopschoondag in Irenestraat en Baarsmastraat in Dalfsen tijdens NLdoet

Publicatiedatum: 14-03-2022

Op zaterdag 12 maart organiseerden we samen met de gemeente Dalfsen en Saam Welzijn een buurtopschoondag in Dalfsen. In de Irenestraat en de Baarsmastraat gingen we samen met de buurtbewoners aan de slag om de buurt op te knappen. Van 10.00 tot 14.00 uur is er hard gewerkt in en rondom alle tuinen in de straten. Een hovenier hielp met deskundige begeleiding.

De buurtbewoners staken samen met Saam Welzijn, de gemeente en ons de handen flink uit de mouwen. We hebben onder meer heggen gesnoeid, achterpaden schoongemaakt, coniferen en buxussen weggehaald en hortensia’s gesnoeid. Het resultaat is ernaar: een aantal mooi opgeknapte tuinen en achterpaden en een gezellige dag met de buren.

Wens van bewoners
De actie op 12 maart volgde uit een onderzoek onder buurtbewoners over de leefbaarheid in de buurt. Daarvoor gingen medewerkers van Saam Welzijn, stichting De Kern, MEE, de gemeente en ons bij de buurtbewoners langs. Uit die gesprekken bleek dat de bewoners in het algemeen positief zijn over de buurt. Alleen over de inrichting van de straat waren ze minder tevreden. Ook was er behoefte aan klein onderhoud van de straten en tuinen.

Combineren met geplande werkzaamheden
De gemeente was al van plan om de bestrating en het openbaar groen aan te pakken. Ook wij hebben plannen voor onderhoud aan en rond de woningen in beide straten. Na de gesprekken met de bewoners van de Irenestraat en de Baarsmastraat, is besloten om een aantal werkzaamheden nu al uit te voeren. Zo willen we de leefbaarheid van de buurt in een keer aanpakken.

Onderhoud aan woningen na de zomer
Tijdens NLdoet werkten we vooral aan de leefomgeving in beide straten. Na de zomer zijn de woningen zelf aan de beurt. Dan laten we verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals schilderwerk, enkelglas vervangen door isolatieglas, het leggen van zonnepanelen en het aanbrengen van schilisolatie. De bewoners krijgen daarover later meer informatie.

Deel deze pagina