Over VechtHorst Nieuws en publicaties Laatste nieuws

Bouw 42 sociale huurwoningen aan de Wieken in Nieuwleusen officieel van start

Leestijd: 2 min

Vrijdag tekenden Woonstichting VechtHorst en aannemer Jorritsma Bouw de overeenkomst voor de bouw van 22 appartementen en 20 rijwoningen aan de Wieken. Die straat komt in de nieuwe wijk Oosterbouwlanden, die tussen de Burg. Backxlaan en de Paltheweg ligt. Naar verwachting zijn de appartementen in het najaar van volgend jaar klaar.

Jorritsma Bouw won de aanbesteding van VechtHorst. De aannemer heeft een ontwerp gemaakt op basis van het definitieve bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan. Voor de beeldkwaliteit is de groene uitstraling van het omliggende terrein een belangrijke factor.

Behoefte aan kleine woningen

“Met deze woningen breiden we ons aanbod voor een- en tweepersoonshuishoudens uit”, vertelt Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst. “Dat is ook nodig, want daar is steeds meer vraag naar. Dat blijkt uit woonbehoefteonderzoek van de gemeente. Daarom bouwen we aan de Wieken kleine woningen en appartementen voor een brede doelgroep, zowel jongeren en starters als oudere woningzoekenden. Dat doen we in lijn met de prestatieafspraken met de gemeente Dalfsen. In die afspraken staat dat we in de periode van 2021 tot en met 2024 180 nieuwe sociale huurwoningen bouwen.”

Volg het project op onze website

Meer informatie over het project komt op de projectpagina op deze website. Hier komt ook te staan wanneer we de woningen gaan aanbieden; dat is nu nog niet bekend. WIlt u reageren op een woning van ons? Dat moet u bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Kijk voor meer informatie daarover op de pagina Inschrijven