Over VechtHorst Nieuws en publicaties Laatste nieuws

Buurtbemiddeling in Dalfsen en Staphorst nu echt van start

Leestijd: 2 min

Eind vorig jaar kondigden we de start van Buurtbemiddeling in Dalfsen en Staphorst al aan. Het coronavirus gooide ook hier echter roet in het eten. We moesten de training van de vrijwillige bemiddelaars verschuiven. Vorige week hebben zij de training alsnog succesvol afgerond en nu staan ze klaar om ingezet te worden.

“Na alle vertraging die we hebben opgelopen, ben ik heel blij dat we eindelijk echt kunnen beginnen”, zegt coördinator Ivonne Saueressig. “Buurtbemiddeling werkt met vrijwillige bemiddelaars. Die krijgen eerst een gecertificeerde training voordat ze worden ingezet. En dat was wat moeilijker te organiseren met de geldende coronamaatregelen. Maar het is gelukt! De bemiddelaars zijn er klaar voor en willen graag aan de slag.”

Buurtbemiddeling is al 25 jaar succesvol in Nederland
De aanpak helpt bij (dreigende) burenconflicten. De onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen en samen tot een oplossing te komen waar zij beiden tevreden over zijn. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddeling is gratis voor iedereen in de gemeente Dalfsen en Staphorst.

Buurtbemiddeling is vooral toepasbaar bij irritaties of conflicten in de dagelijkse leefsfeer zoals:

  • Geluids-, stank-, rook- of parkeeroverlast
  • Erfscheiding
  • Overhangende takken en begroeiing
  • Overlast door kinderen of huisdieren
  • Vernielingen, rommel of vuilnis bij de woning
  • Pesterijen, roddelen, discriminatie

Heeft u vragen of wilt u Buurtbemiddeling inschakelen?
Neemt u dan contact op met de coördinator van Buurtbemiddeling Dalfsen Staphorst, Ivonne Saueressig,  via telefoonnummer (06) 39 34 57 40 of e-mail i.saueressig@saamwelzijn.nl.

Meer informatie over Buurtbemiddeling
Meer informatie over Buurtbemiddeling en een klachtenregeling (in meerdere vertalingen) kunt u vinden op www.saamwelzijn.nl/buurtbemiddeling. Meer informatie over wat u kunt doen bij overlast, vindt u op onze pagina Overlast.